Op deze pagina staan alle evenementen die door Healthy Yoga worden georganiseerd. Veelal staat er onder het evenement de knop “meer informatie”. Daar kan je meer informatie vinden en aanmelden (via onze Facebook of sites van degene met wie we samen werken).

Heb je toch nog vragen over een evenement? Neem dan contact met ons op.

Scholing voor Yogadocenten, ABAAS methode.

 

“Weer een héérlijke, verdiepende bijscholing gevolgd van Healthy Yoga. Super praktische toepasbare tools en technieken geleerd die ik direct ga gebruiken in mn lessen!” Monique


“Mooi weekend gehad, Intensief, weer veel inzichten gekregen, tools en zelf veel mogen ervaren bij deze 2 daagse bijscholing. Dit om nog beter de deelnemers te kunnen begeleiden in hun houdingen & voor de ontspanning. Toepasbaar in mijn lessen en ik ga er zeker een workshops over geven aan mijn eigen deelnemers!” Saskia


“Inspirerend, interactief, kwalitatief uitstekend en bovendien ontzettend leuke en lieve docenten. Ik ben groot fan!” Aletta


“Zo’n bijzonder fijn weekend! Veel geleerd, veel gelachen en vooral enorm genoten. Namasté!” Miriam


“Het was een hele mooie ervaring, blij dat ik deze training gevolgd heb!” Hillary


“Ik ben nog aan het nagenieten, veel kennis, nieuwe ervaringen opgedaan. Genoeg inspiratie om ook weer te delen met de deelnemers van mijn lessen. Dankbaar 💖 !” Saskia


Pols / Schouderklachten & Yoga (24 & 25 April 2021) Livestream

Pols en schouderklachten zijn veel voorkomende klachten bij yoga.

Hoe zit het anatomisch? Wat zie je aan de beweegpatronen en hoe ga je er mee om als iemand ze heeft en toch yoga wil doen?

Wil je ook pols en schouder klachten beter begrijpen en je deelnemers nog specifieker kan helpen? Dan is dit weekend voor jou.

Deze scholing is voor yogadocenten uit elke stroming.
We behandelen de meest voorkomende pols en schouderklachten, “van Carpale Tunnel Syndrome tot en met Frozen Shoulder”.

Dit is een 2 daagse interactieve & praktisch toepasbare scholing via Livestream over Pols en Schouderklachten & Yoga.
We gebruiken diverse presentatie, oefen momenten & werkvormen in subgroepen binnen zoom.

We bekijken de anatomie functioneel, naar de ontstaansmechanismen van klachten en hoe er praktisch mee om te gaan in je les. We zoomen in op de plaatselijke anatomie en op de gehele lichamelijke keten. Van tips, tools & houdingen werken we naar de specifieke opbouw in je yoga les (sequencing). Een verhelderend & compleet praktisch toepasbare scholing.

Na het volgen van deze bijscholing begrijp je alles van klachten in de specifieke regio's en je bekijkt de schouderfunctie in een groter geheel. Hierdoor ben je in staat om zelfs vanuit de heup te gaan werken om de schouderfunctie te verbeteren. Je hebt een helder beeld van diverse schouderklachten. Je hebt veel tools, technieken & sequencing geleerd die je direct kan toepassen in je yogales.

De gestructureerde opleidingsmethode ABAAS ligt verweven in de opleidingsdagen:

A: – De functionele Anatomie & pathologie (ziekte leer) van de pols en schouder
BA: – De BodyAnalyse (Leren observeren & begrijpen wat je ziet van houding & beweging)
A: – Aandachtsgebieden bepalen
S: – De essenties van Sequencing. Hoe doe je dat effectief? Hier leer je keuzes maken in de opbouw van je les waardoor je mensen kwalitatief goed en effectief kan helpen.

DAG 1
Dynamische Hatha les met aanpassingen en nuances voor polsklachten
Pols Anatomie
Pols Pathologie (Carpal Tunnel Syndrome & Dorsal Impingement zoals gangion en arthrose etc)
Tools in je yogales voor Polsklachten
Schouder Anatomie
Functionele anatomie Pols in relatie tot de Schouderfunctie

DAG 2
Dynamische Hatha les met aanpassingen en nuances voor schouderklachten.
Categorisatie bewegingspatronen bij schouderklachten
Schouder Pathologie: AC/SC problemen, Subacromiale klachten (pees en slijmbeurs), Instabiliteit en Frozen Shoulder.
Body Analyse & werking in de keten
Sequencing, tools en hands-on/off technieken.

Over Healthy Yoga:
Wij staan voor de deskundigheidsbevordering van Yogadocenten.
Het begrijpen van anatomie geeft tools om yoga doelgericht, veilig en duurzaam te beoefenen. Ons doel is om jou alles te leren wat je nodig hebt over anatomie, lichamelijke klachten en aanpassingen in yoga.

Joost heeft zijn 20 jaar lange ervaring als fysio-/manueel therapeut geintegreerd in het scholingsaanbod van Healthy Yoga. Daaruit heeft hij diverse opleidingsmodules ontwikkeld speciaal voor yogadocenten. Naast de scholingen is Joost yogadocent en werkt in een Nek, Schouder & Arm specialisten praktijk.
Samen met Liana (ervaren yogadocente en transformationeel coach) verzorgen ze lessen voor deelnemers en geven ze (functionele-) anatomie & gespecialiseerde klachtgerelateerde (na-)scholingen aan yogadocenten.

We onderscheiden ons aanbod door het speels, laagdrempelig, toegankelijk en professioneel aan te bieden met verschillende leermethoden. Door het stapsgewijs en simpel aan te bieden is het voor iedereen praktisch toepasbaar.

When: za april 24 10:00 - zo april 25 16:00

Voltooide evenementen