rugklachten en pijn bij yoga, wat voor houding of oefening moet ik doen als yogadocent, aanpak, yogales, acute chronische rugpijn, hernia, slijtage artrose bindweefsel fascia flexibiliteit

27, 28 & 29 Oktober ’23

 

Yoga Point, Leidsche Rijn, Utrecht, Strijkviertel 26A, 3454 PM Utrecht, Gehele weekend gratis parkeren

Dit is een 3 daagse interactieve & praktisch toepasbare scholing over “Rugklachten & Yoga”

Alles over Anatomie, Pathologie, Body Analyse & Sequencing in Yoga

 

Je reservering is compleet als je betaling hebt gedaan, stuur even een email naar: info@healthyyoga.nl voor bevestiging.

“Van Scoliose, Hernia’s & Arthrose t/m Bodyanalyse & Sequencing in Yoga”

 

Leer Specifieke Strategische Aanpak van Acute vs Chronische Rugklachten en de preventie ervan.

Rooster wijziging: de lesdagen starten om 9:00!

27 Oktober

Van 9:00-17:00 (pauze van 13:00-14:00, elk dagdeel heeft extra 15 min pauze)

Dynamische Hatha Yoga (“The Core & More”, Peak pose: Maksikanagasana/grasshopper)

Anatomie in breed perspectief

Pijn

Anatomie van de Rug

Start Body Analyse

Acute Rugklachten

28 Oktober

Van 09:00-17:00 (pauze van 13:00-14:00, elk dagdeel heeft extra 15 min pauze)

Dynamische Hatha Yoga (“The Back & it’s Bends”)

Vervolg anatomie (keten)

Vervolg Body Analyse

BIS methode

Chronische Klachtenbeelden

rugklachten en yoga

29 Oktober

Van 09:00-17:00 (pauze van 13:00-14:00, elk dagdeel heeft extra 15 min pauze)

Dynamische Hatha les (“Mix & Mirror Flow”)

Methodisch Sequencing, BIS methode, gebruik van Tools & hands-on / off technieken

Casuïstiek

Vragen

Introductie van Healthy Yoga

Praktische tips:

Het is een interactief weekend waar we veel praktisch bezig zijn in (sub) groepen. De presentatie is er om de diepte in te gaan voor de anatomie delen. Zorg ervoor dat je zelf de handout geprint hebt. Vergeet vooral je potlood en gum niet: sequences strategisch in elkaar knutselen gaat nooit zonder gummen… 😅

Gehele weekend is er gratis parkeren. Vrijdag bij de P van recreatieplas Strijkviertel (<5 min loopafstand, druk hier voor google maps), Zaterdag en Zondag voor de deur van de studio (Strijkviertel 26A).

Let op: breng je eigen lunch mee. Te voet is er alleen een Bakker om de hoek.

Er zijn meerdere Yoga Points. Deze scholing wordt gegeven op Yoga Point Leidsche Rijn, Strijkviertel 26, Utrecht.

Rugklachten zijn veel voorkomende klachten waarom mensen Yoga gaan doen.

Hoe zit het anatomisch? Wat zie je aan de beweegpatronen en hoe ga je er mee om als iemand rugklachten heeft en toch yoga wil doen?

Deze scholing is voor yogadocenten uit elke stroming.

We behandelen de meest voorkomende rugklachten, “van acute beelden tot diverse chronische klachten beelden onder andere Scoliose, Scheuermann, artrose en hernia’s”.

We bekijken de anatomie functioneel, naar de ontstaansmechanismen van klachten en hoe er praktisch mee om te gaan in je les. We zoomen in op de plaatselijke anatomie en op de gehele lichamelijke keten. Van tips, tools & houdingen werken we naar de specifieke opbouw in je yoga les (sequencing). Een verhelderend & compleet praktisch toepasbare scholing.

Na het volgen van deze bijscholing begrijp je alles van klachten in de specifieke regio’s en je bekijkt de rug & thoraxfunctie in een groter geheel. Hierdoor ben je in staat om zelfs vanuit de onderste extremiteiten te gaan werken om de rugfunctie te verbeteren. Je hebt een helder beeld van diverse rugklachten. Je hebt veel tools, technieken & sequencing geleerd die je direct kan toepassen in je yogales.

De gestructureerde opleidingsmethode ABAAS ligt verweven in de opleidingsdagen:

A: – De functionele Anatomie & pathologie (ziekte leer) van de rug en thorax

BA: – De BodyAnalyse (Leren observeren & begrijpen wat je ziet van houding & beweging)

A: – Aandachtsgebieden bepalen

S: – De essenties van Sequencing. Hier leer je effectieve methodes toe te passen in de opbouw van je les waardoor je mensen goed kan helpen.

Rugklachten is de grootste categorie van lichamelijke klachten. 8 van de 10 mensen heeft meer dan 1 x per jaar nek en-/of rug klachten. Bewegingsarmoede en stress zijn de grote oorzaken. In de westerse therapeutische “Gezondheidszorg” zijn talloze dure multidisciplinaire oefenprogramma’s opgezet. De zorg word steeds duurder en op den duur onbetaalbaar. De gezondheidszorg wordt dus een luxe product. Er zijn steeds meer mensen die opzoek moeten gaan naar iets wat ze zelf eraan kunnen gaan doen. Zoals algemeen en wetenschappelijk bekend biedt Yoga daarvoor de uitkomst voor deze klachten beelden. Doordat jij als yogadocent steeds vaker met mensen in contact zal komen met deze klachten is het handig om jezelf daarin te verdiepen. De gezondheid van de rug is voor iedereen van belang. In deze zittende maatschappij is de rug steeds beperkter & kwetsbaarder aan het worden. Maar hoe kan jij als yogadocent mensen helpen met rugklachten middels yoga? In deze bijscholing leer je hoe je kan omgaan met mensen met acute en chronische rugklachten met een anatomische achterliggende gedachte. Vergroot jou expertise en professionaliteit als yoga docent.

Nuances voor de Lage rug

Over Healthy Yoga

Wij staan voor de deskundigheidsbevordering van Yogadocenten.

Het begrijpen van anatomie geeft tools om yoga doelgericht, veilig en duurzaam te beoefenen. Ons doel is om jou alles te leren wat je nodig hebt over anatomie, lichamelijke klachten en aanpassingen in yoga.

Joost heeft zijn 20 jaar lange ervaring als fysio-/manueel therapeut geintegreerd in het scholingsaanbod van Healthy Yoga. Daaruit heeft hij diverse opleidingsmodules ontwikkeld speciaal voor yogadocenten. Naast de scholingen is Joost yogadocent en werkt hij in een praktijk voor fysiotherapie als Manueel therapeut.

Samen met Liana (ervaren yogadocente en transformationeel coach) verzorgen ze lessen voor deelnemers en geven ze (functionele-) anatomie & gespecialiseerde klachtgerelateerde (na-)scholingen aan yogadocenten.

We onderscheiden ons aanbod door het speels, laagdrempelig, toegankelijk en professioneel aan te bieden met verschillende leermethoden. Door het stapsgewijs en simpel aan te bieden is het voor iedereen praktisch toepasbaar.

 

 

Lees hier de reglementen als u een scholing wilt annuleren

Lees hier de reglementen van het beeld en opname beleid