Wil je meer dan standaard alignment cues leren? Ben jij die yogadocent die net dat stapje extra verdieping wil? Wil je rugklachten beter begrijpen en je deelnemers nog specifieker helpen? Dan is dit weekend voor jou.

5, 6 & 7 November 2021, Live in Vught & via Livestream

Dit is een 3 daagse interactieve & praktisch toepasbare scholing, We doen ons best dat we naast Live in Vught ook voor jou te volgen zijn via Livestream.

Om je aan te melden stuur je een e-mail naar: info@healthyyoga.nl en je inschrijving is definitief als de betaling via onderstaande knop is gedaan. We sturen je de documenten voor de opleiding een paar dagen voor de opleiding naar je toe.

 

 

“Van Scoliose, Hernia’s & Arthrose t/m Bodyanalyse & Sequencing in Yoga”

 

Leer Specifieke Strategische Aanpak van Acute en Chronische Rugklachten en preventie ervan.

Certificaat, Raamsticker, Casuïstiek, Body Analyse Lijst, Beslisboom: Acuut vs Chronisch, Hand-out, alle links en extra gebruikte documenten.

5 November

Van 10:00-17:00 (pauze van 13:00-14:00, elk dagdeel heeft extra 15 min pauze)

Dynamische Hatha Yoga & Nuances voor acute klachtenbeelden

Anatomie in breed perspectief

Pijn

Anatomie van de Rug

Acute Rugklachten

6 November

Van 10:00-17:00 (pauze van 13:00-14:00, elk dagdeel heeft extra 15 min pauze)

Dynamische Hatha les met aanpassingen en nuances voor Chronische Rugklachten

Chronische klachtenbeelden

Body Analyse

7 November

Van 10:00-17:00 (pauze van 13:00-14:00, elk dagdeel heeft extra 15 min pauze)

Dynamische Hatha les met nuances voor thoracale klachtenbeelden en benadering vanuit de heup.

Methodisch Sequencing, BIS methode, gebruik van Tools & hands-on / off technieken

Casuïstiek

Vragen

Praktisch:

Locatie: OM Yoga, Olmenlaan 3, 5261 XL Vught.

5, 6 & 7 November 10:00-17:00

Pauze 13:00-14:00 (ochtend en middag deel ook 15 min pauze)

Vergeet je postadres en e-mail niet toe te sturen voor de benodigde documenten de scholing: info@healthyyoga.nl

Benodigdheden: 

Yogamat

Handout, schift & pen.

Print de Handout en andere toegestuurde opleidingsdocumenten. Print de Body Analyse lijst graag 4-5x.

Voor de liveStream-ers: Enige ruimte voor bewegen, Bindweefsel bal, Blokken en een Strap.

Rugklachten zijn veel voorkomende klachten waarom mensen Yoga gaan doen.

Hoe zit het anatomisch? Wat zie je aan de beweegpatronen en hoe ga je er mee om als iemand rugklachten heeft en toch yoga wil doen?

Deze scholing is voor yogadocenten uit elke stroming.

We behandelen de meest voorkomende rugklachten, “van acute beelden tot diverse chronische klachten beelden onder andere Scoliose, Scheuermann, artrose en hernia’s”.

We bekijken de anatomie functioneel, naar de ontstaansmechanismen van klachten en hoe er praktisch mee om te gaan in je les. We zoomen in op de plaatselijke anatomie en op de gehele lichamelijke keten. Van tips, tools & houdingen werken we naar de specifieke opbouw in je yoga les (sequencing). Een verhelderend & compleet praktisch toepasbare scholing.

Na het volgen van deze bijscholing begrijp je alles van klachten in de specifieke regio’s en je bekijkt de rug & thoraxfunctie in een groter geheel. Hierdoor ben je in staat om zelfs vanuit de onderste extremiteiten te gaan werken om de rugfunctie te verbeteren. Je hebt een helder beeld van diverse rugklachten. Je hebt veel tools, technieken & sequencing geleerd die je direct kan toepassen in je yogales.

De gestructureerde opleidingsmethode ABAAS ligt verweven in de opleidingsdagen:

A: – De functionele Anatomie & pathologie (ziekte leer) van de rug en thorax

BA: – De BodyAnalyse (Leren observeren & begrijpen wat je ziet van houding & beweging)

A: – Aandachtsgebieden bepalen

S: – De essenties van Sequencing. Hier leer je effectieve methodes toe te passen in de opbouw van je les waardoor je mensen goed kan helpen.

Rugklachten is de grootste categorie van lichamelijke klachten. 8 van de 10 mensen heeft meer dan 1 x per jaar nek en-/of rug klachten. Bewegingsarmoede en stress zijn de grote oorzaken. In de westerse therapeutische “Gezondheidszorg” zijn talloze dure multidisciplinaire oefenprogramma’s opgezet. De zorg word steeds duurder en op den duur onbetaalbaar. De gezondheidszorg wordt dus een luxe product. Er zijn steeds meer mensen die opzoek moeten gaan naar iets wat ze zelf eraan kunnen gaan doen. Zoals algemeen en wetenschappelijk bekend biedt Yoga daarvoor de uitkomst voor deze klachten beelden. Doordat jij als yogadocent steeds vaker met mensen in contact zal komen met deze klachten is het handig om jezelf daarin te verdiepen. De gezondheid van de rug is voor iedereen van belang. In deze zittende maatschappij is de rug steeds beperkter & kwetsbaarder aan het worden. Maar hoe kan jij als yogadocent mensen helpen met rugklachten middels yoga? In deze bijscholing leer je hoe je kan omgaan met mensen met acute en chronische rugklachten met een anatomische achterliggende gedachte. Vergroot jou expertise en professionaliteit als yoga docent.

Nuances voor de Lage rug

Over Healthy Yoga

Wij staan voor de deskundigheidsbevordering van Yogadocenten.

Het begrijpen van anatomie geeft tools om yoga doelgericht, veilig en duurzaam te beoefenen. Ons doel is om jou alles te leren wat je nodig hebt over anatomie, lichamelijke klachten en aanpassingen in yoga.

Joost heeft zijn 20 jaar lange ervaring als fysio-/manueel therapeut geintegreerd in het scholingsaanbod van Healthy Yoga. Daaruit heeft hij diverse opleidingsmodules ontwikkeld speciaal voor yogadocenten. Naast de scholingen is Joost yogadocent en werkt hij in een praktijk voor fysiotherapie als Manueel therapeut.

Samen met Liana (ervaren yogadocente en transformationeel coach) verzorgen ze lessen voor deelnemers en geven ze (functionele-) anatomie & gespecialiseerde klachtgerelateerde (na-)scholingen aan yogadocenten.

We onderscheiden ons aanbod door het speels, laagdrempelig, toegankelijk en professioneel aan te bieden met verschillende leermethoden. Door het stapsgewijs en simpel aan te bieden is het voor iedereen praktisch toepasbaar.

 

 

 

We doen ons best om de LIVE scholing óók via LiveStream mogelijk te maken. Ook voor de Livestream gebruiken we diverse presentatie, oefen momenten & interactieve werkvormen in subgroepen. Zo kan je vanuit huis ook gewoon deze scholing volgen.

Mocht de overheid t.z.t. besluiten dat er dat er geen live events mogen plaatsvinden dan geven we uiteraard de hele scholing gewoon via LiveStream. Zo hoef je deze scholing niet te missen en kan je je gewoon blijven ontwikkelen.

 

 

Lees hier de reglementen als u een scholing wilt annuleren